Home Over mezelf Services Prijzen Reviews Voordelen Tan Prep Galerij Contact FAQ's

VRAAG EN ANTWOORD

Hoe lang zal mijn spraytan blijven?

Je spraytan zal tussen de 7 en 10 dagen blijven, (bij sommige klanten zelfs tot 12-14 dagen bij extra goede verzorging en bij gebruik van TAN EXTENDER), afhankelijk van je huidtype, activiteiten, het aantal keren dat je hydrateert, en de correcte opvolging van de voor en nabehandeling en douche temperatuur. Heet douchen is een killer voor je tan!

Zijn spraytans niet oranje en krijg ik geen vlekken?

De bekende oranje foute kleuring gebeurt wanneer een onervaren spraytanner niet de juiste vloeistof of kleurmix voor jouw huidtype gebruikt of door foute applicatie. Ook spraytancabines kunnen soms voor te veel overspray zorgen waardoor de kleur fout uitvalt. Hetzelfde met het gebruik van de verkeerde zeep zoals bv. Nivea of Dove, voor en na de tanning, dit kan de kleur sterk beïnvloeden. Een spraytan kan ook een oranje schijn krijgen wanneer je te lang wacht met afspoelen.

Het niet correct uitvoeren van het scrubben en hydrateren, of het niet toegelaten gebruik van product op je huid op de dag van de tanning, kan er voor zorgen dat je spraytan niet egaal maar vlekkerig vervaagt. Volg mijn voor en nabehandeling strikt en je zal geen oranje wortel met vlekken zijn maar een Beautiful Bronzed Babe!

Is het echt zo belangrijk welke producten ik gebruik om mijn spraytan te verzorgen?

YES!! Je huid goed verzorgen voor en na je spraytan, en de producten die je gebruikt, zullen het verschil maken! We kunnen GEEN perfecte spraytan garanderen indien je bodyscrubs met olie gebruikt of bodylotions met minerale olie, te veel geuradditieven, parabenen, siliconen en te veel alcohol er in. Dove en Nivea zeep en bodylotion zijn absoluut de ergste producten voor je spraytan. Ze kunnen zorgen voor strepen, een zeer lichte kleur of helemaal geen kleur, snel vervagen of zorgen voor een oranje kleur. Gebruik deze dus niet! Op Oil of Olaz kan gevoelige huid allergisch reageren en deze kan ook voor serieuze huid irritatie zorgen dus ook een BIG NO for this one! Aveeno bevat alcohol waardoor je huid uit zal drogen en je tanning sneller zal vervagen. Victoria’s Secret bevat te veel geuradditieven en moet vermeden worden. Absoluut géén baby-olie! Pas op voor producten die als “natuurlijk” enz..worden verkocht. Deze kunnen vaak olieën dragen die je spraytan negatief kunnen beïnvloeden. Gebruik geen acné producten en parfum, deze kunnen vlekken veroorzaken in het gelaat en de halsstreek.

Gebruik enkel PH Balancerende zepen zoals Sanex 0%, Eucerin of Neutral. Palmers en Vaseline Cocoa Radiant zijn goede bodylotions, of zoek bij Kneipp, Yves Rocher of Weleda voor producten op waterbasis. La Roche en L’Occitane Shea Butter zijn ook OK. De enige olie die wel mag is pure biologische kokosolie. Een goede bodyscrub is bv.Yves Rocher met abrikozenpitjes. Voor de reiniging van het gelaat: Neutrogena Ultra Gentle Hydrating Cleanser.

Voor de beste professionele spraytan verzorgingsproducten kan je natuurlijk ook bij L.A Airbrushtanning terecht:

BODYSCRUB, SCRUBHANDSCHOEN, BODYLOTION, TAN EXTENDER, BODYWASH, FACIAL TAN MIST, TAN REMOVER+HANDSCHOEN, SKIN FIRMING DROPS, ANTI AGING DROPS, OPAL SHIMMER DROPS, BRONZE GLOWING DROPS (vraag hiernaar bij boeking)

Moet ik naakt?

Meer dan de helft van mijn klanten gaan naakt om een tanninglijn te vermijden. Vooral indien je op vakantie gaat is dit aan te raden als je van plan bent een heel arsenaal bikini’s mee te nemen. Op je bestemming aankomen om dan te ontdekken dat je tanninglijn veel te laag hangt in verhouding van je geliefde Brazilian Bikini is géén leuke ontdekking! De andere helft houdt een string-slip-bikinibroekje of wegwerpstring aan en laat de BH uit. Voor een sexy tanninglijn is een string het mooiste. Het gebeurt zelden dat men een BH aanhoudt, natuurlijk is het mooier zonder. Aan jou de keuze! Wens je graag naakt te gaan maar wil je wel het verschil kunnen zien? Vraag om een gratis Tan-Tattoo!

Voor mannen: Zwembroek, onderbroek of boxershort. Ook voor mannen zijn wegwerpstrings beschikbaar.

Hoelang duurt een afspraak?

Op 30 minuutjes heb ik mijn pop-up tent en materiaal opgesteld, hebben we een intakegesprekje om de perfecte vloeistof voor jouw huidtype en event te kiezen gehad, heb ik jou getransformeerd in een onweerstaanbare diva, EN heb ik alles terug ingepakt! Na 5-10 minuten mag je je kleren aandoen.

Welke kleren mag ik aandoen na de spraytan?

Zorg voor donkere, loszittende, comfortabele kleding. Geen legging of yoga broek, geen jeans, geen sport-BH, geen joggingbroek met een te strakke elastiek. Strakke kleding kan sporen achterlaten! Je BH laat je ook best zo lang mogelijk uit (30-60 min of langer). Indien mogelijk, draag een lang T-shirt jurkje. Voor schoenen draag je best slippers of eventjes niets. De tanning kan een beetje afgeven op je kleren voor het douchen, daarom is donkere kleding aangeraden. Dit was je er heel makkelijk weer uit. Let wel op met zijde, satijn en lichte kleding.

Kan ik nog in de zon bruinen met een spraytan?

Jazeker! Maar waarom je mooie huid vroegtijdig verouderen en nog langer beschadigen? Geen beter gevoel dan heerlijk genieten onder de schaduw van een (palm)boom met een cocktail in de hand, en weten dat je er al als een Beautiful Bronzed Babe uit ziet! Gebruik beter een Tan Extender, afgewisseld met een mix van zonnecrème en bodylotion om je kleurtje te verlengen op vakantie. Maar wil je toch een beetje genieten van wat zonnestralen? Gebruik dan een goede SPF! Spraytans beschermen niet tegen UV, je kan nog steeds verbranden in de zon!

Wat is het verschil met een BASIC en een RAPID TAN?

De bronzer van de BASIC TAN mag je pas na 8 uur afspoelen. De RAPID TAN bevat een hoger DHA percentage. Daarom kan deze al na 1 uur voor een lichte kleur, na 2 uur voor een medium kleur, na 3 uur voor een donkere kleur en na 4 uur of langer voor een extra donkere kleur afgespoeld worden (afhankelijk van je huidtype). Bij de BASIC TAN moet je dus 8 uur goed oppassen dat je niet morst met water, en kan het soms ook gebeuren dat je er mee moet gaan slapen indien deze in de avond wordt aangebracht. Bij de RAPID TAN heb je het voordeel dat je sneller kan afspoelen waardoor de kans op ongelukjes miniemer is. Ook moet je niet zo lang met de bronzer rondlopen, wat de meeste klanten fijner vinden. Vooral als je kleine kinderen hebt of nog ergens naartoe moet en niet zo lang kan wachten om af te spoelen is de RAPID een aanrader. Houdt er wel rekening mee dat je bij de BASIC TAN bruin blijft door de (tijdelijke) bronzer totdat je na 8 uur afspoelt. Bij de RAPID TAN gaat het lijken of de kleur na het afspoelen even bijna verdwenen is. Dat is normaal. De RAPID TAN kan 12 tot 24 uur verder evolueren en gaat dus geleidelijk aan terug bruiner worden. Indien je dus naar een feestje moet, laat je de RAPID TAN best 1 of 2 dagen ervoor doen.

Wat is DHA?

DHA ofwel Dihydroxyacetone is het actieve ingrediënt dat in spraytanvloeistoffen en zelfbruiners zit. Het wordt gewonnen uit suikerbieten en wanneer het in contact komt met de aminozuren op de toplaag van je huid, zorgt dit voor een natuurlijke reactie waardoor een mooi gezond bruin kleurtje tevoorschijn komt, net als van de zon. Dit zonder de huid te beschadigen en zonder de gevaarlijke gevolgen van de zon of zonnebank. DHA wordt niet door de huid geabsorbeerd in het lichaam. DHA is goedgekeurd voor gebruik in zelfbruiningsproducten door de FDA (Food and Drug Administration)

Wat is het verschil met een spraytancabine en een manuele spraytan?

Just try and you will see! Een “costumized”, manueel aangebrachte spraytan is veel preciezer en gedetailleerder, vooral aan de handen en voeten en moeilijk bereikbare plekjes. Geen kans op overspray zoals in sommige spraytancabines. Mogelijkheid tot overleg voor de perfecte kleur voor jouw huidtype of voor een bepaald event. Je voelt je gepamperd en verwend, alles wordt supergoed uitgelegd, kans om vragen te stellen, zeer duidelijk uitgelegde voor en nabehandeling. Omdat ik mobiel werk heb je ook nog eens de luxe dat je niet direct hoeft buiten te komen na je spraytan, in een on-opgemaakte versie van jezelf hihi…EN je wordt ook nog eens gesprayd door een Certified Hollywood Airbrushtanning Technician, opgeleid in Los Angeles, USA! Daar zijn manuele spraytans, aangeboden door spraytantechnicians, zéér geliefd omdat geen enkele cabine een professional kan overtreffen.

Heb je nog vragen? Ik help je graag verder! Bel of Whats App mij op 0498/97.56.43