Home Over mezelf Services Prijzen Reviews Voordelen Tan Prep Galerij Contact FAQ's

TAN PREP

TAN PREP IN EEN NOTEDOP

 • 48 UUR VOOR TANNING:

  WAXEN INDIEN NODIG

 • 24-48 UUR VOOR TANNING:

  DOUCHEN (OLIEVRIJE ZEEP, GEEN NIVEA OF DOVE)

  ONTHAREN/SCHEREN (CONDITIONER)

  SCRUBBEN (OLIEVRIJE BODYSCRUB)

  HYDRATEREN (OLIEVRIJE BODYLOTION, GEEN NIVEA OF DOVE))

 • DAG VAN TANNING:

  S’MORGENDS SCRUBBEN MET ENKEL WATER EN SCRUBHANDSCHOEN (TEN LAATSTE 2 UUR VOOR TANNING). GEBRUIK GEEN ZEEP, SHAMPOO, CONDITIONER, BODYSCRUB, BODYLOTION, ZONNECREME, OLIE, VLOEIBARE MAKE UP, DAGCREME, DEODORANT OF PARFUM

JE HUID GOED VOORBEREIDEN EN NABEHANDELEN ZIJN ZEER BELANGRIJKE STAPPEN IN HET VERKRIJGEN VAN EEN TOP AIRBRUSHTAN. L.A AIRBRUSHTANNING’S VLEKKELOZE TECHNIEK, SAMEN MET DE JUISTE VOOR-EN NABEHANDELING, IS DE SLEUTEL TOT EEN LANGHOUDENDE, MOOIE EGALE GOUDEN GLOED. LAAT AUB OOK ALTIJD WETEN INDIEN U HUIDPROBLEMEN HEBT, DROGERE PLEKJES, OF ENIGE ANDERE PROBLEMEN DIE U HEEFT GEHAD MET SPRAYTANS IN HET VERLEDEN. ZWANGERE VROUWEN KUNNEN EEN SPRAYTAN KRIJGEN VANAF 3 MAANDEN ZWANGERSCHAP. WEES JEZELF ER BIJ BOEKING OOK VAN BEWUST, DAT BIJ SOMMIGE VROUWEN IN HUN EERSTE DAGEN VAN HUN MENSTRUELE CYCLUS, DE SPRAYTAN OFWEL ZEER LICHT KAN EVOLUEREN, OF HELEMAAL NIET. DIT WORDT ERVAREN BIJ 1 OP DE 50 KLANTEN. EEN VERBRANDE HUID GAAT NIET SAMEN MET EEN SPRAYTAN. WACHT 4-6 WEKEN MET SPRAYEN ALS JE ZWAAR VERBRAND BENT IN DE ZON/ZONNEBANK. OMDAT EEN VERBRANDE HUID ZEER DROOG IS, ZOU DEZE, WANNEER IN CONTACT MET DHA, MOGELIJK SNELLER KUNNEN VERVELLEN. EEN HUID DIE BEGINT AF TE VELLEN MET EEN SPRAYTAN AAN ZIET ER ECHT NIET NETJES UIT! GEBRUIK GEEN ACNE PRODUCTEN DE WEEK VOOR EN NA DE TANNING! DEZE KUNNEN VLEKKEN VEROORZAKEN IN JE GELAAT. INDIEN U MET ENIGE VRAGEN OF BEZORGDHEDEN ZIT MAG U MIJ NATUURLIJK ALTIJD CONTACTEREN OP 0498/97.56.43 OF VIA WHATSAPP.

VOORBEHANDELING

 • Boek je afspraak bij voorkeur 36-48 uur voor je speciale gelegenheid of event.
  BASIC TANS hebben over het algemeen 8 uur nodig om op de huid in te werken en te activeren. RAPID TANS kunnen zelfs 12-24 uur nodig hebben om volledig te evolueren. Geef jezelf daarom genoeg tijd voor je Special Occasion!
 • Boek al je BEAUTY afspraken zoals manicure, pedicure, kapper, ontharen, facials, massages en schoonheidssalon de dagen VOOR de dag van je tanning afspraak. Wimpers ten laatste 24 uur ervoor en waxen ten laatste 48 uur voor de tanning. Wax kan aan de huid blijven hangen waardoor de tanningvloeistof zich moeilijk kan hechten.
 • HYDRATEER je huid de dagen/week voor tanning elke dag goed met een OLIEVRIJE bodylotion, dit zal ervoor zorgen dat je tanning langer blijft. GEEN Nivea of Dove. Deze kunnen je tanning zeer negatief beïnvloeden. Bv. Palmers of Vaseline Cocoa Radiant( Kruidvat) zijn wel ok.
 • DAG VOOR TANNING: DEZE STAPPEN ZIJN CRUCIAAL VOOR HET UITEINDELIJKE RESULTAAT VAN JE SPRAYTAN!

  DOUCHE, ONTHAAR/SCHEER, SCRUB EN HYDRATEER JEZELF 24-48 UUR VOOR JE TANNINGSESSIE.

  1.DOUCHEN: Gebruik GEEN Nivea of Dove zeep, deze kunnen je tanning negatief beïnvloeden doordat ze een film op je huid leggen. Daardoor kan je strepen, een oranje kleur of helemaal geen kleur krijgen. Gebruik een OLIE-VRIJE, milde zeep voor gevoelige huid bv. Sanex 0%, Eucerin of Neutral.

  2.Gebruik voor het ONTHAREN GEEN scheermesje met wax strips. De wax kan vasthechten op je huid waardoor de tanning niet zal kunnen hechten. Scheer bij voorkeur met haarconditioner en een scherp nieuw mesje voor het beste resultaat.

  3. Het SCRUBBEN is een ZEER belangrijke stap voor de tanning om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Indien u dit niet doet, zullen de loszittende dode huidcellen ook mee gekleurd worden, met als gevolg dat deze zeer snel zullen afvallen waardoor uw tanning sneller en ongelijkmatig zal vervagen. Gebruik hiervoor een OLIE-VRIJE bodyscrub, bv. Yves Rocher met abrikozenpitjes. Bodyscrubs met olie zoals bv. Rituals, kunnen een film op je huid leggen en strepen veroorzaken. Scrub dus het volledige lichaam met de olie-vrije bodyscrub in combinatie met een SCRUBHANDSCHOEN met een fijne korrel. Zie dat je grondiger scrubt op de drogere plekjes zoals enkels, hielen, ellenbogen, oksels en knieën. Het scrubben elimineert droge plekjes waardoor de tanning egaal zal kunnen worden aangebracht en mooi egaal zal vervagen. Ook worden zo ALLE zeep-shampoo-conditioner en scheergel restjes verwijderd. Heb je geen scrub product voorhanden, gebruik dan suiker (bv. Turbinado-suiker) OF een gewone, OLIEVRIJE blok zeep (bv. PEARS soap) OF koffie in combinatie met een scrubhandschoen of grof washandje. (BODYSCRUB EN SCRUBHANDSCHOEN VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING)

  4. HYDRATEER je huid goed na het scrubben met een OLIE-VRIJE bodylotion, bv. Palmers of Vaseline Cocoa Radiant (Kruidvat). GEEN Nivea of Dove! Dit zal de laatste keer zijn dat je bodylotion gebruikt tot NA de eerste douche bij de BASIC TAN en tot 24 UUR NA het aanbrengen van de RAPID TAN. Gebruik GEEN bodylotion op je huid op de dag van je spraytan afspraak!

 • DAG VAN TANNING

  1. Ga s’morgends in de douche en scrub nogmaals lichtjes het volledige lichaam, ENKEL met water en een SCRUBHANDSCHOEN, GEEN ZEEP! Dit om enige resterende bodylotion, parfum of deodorant van de dag ervoor te verwijderen. Doe dit TEN LAATSTE 2 uur voor de spraytan sessie. Indien u absoluut nog wil douchen net voor de tanning afspraak i.v.m zwaar zweten/werk of sporten: gebruik GEEN zeep of shampoo, en maak er een 60 seconds challenge van met enkel koud water! Uw poriën moeten gesloten zijn om verkleuring of lichtere tanning resultaten te voorkomen. Zeep kan een barrière op je huid achterlaten wat zal voorkomen dat de tanning zich volledig kan evolueren. Bovendien doen zeep en water het P.H level van je huid stijgen waardoor je tanning kan over-evolueren met een oranje resultaat als gevolg. Je P.H level moet voor de beste resultaten standaard 5.5 zijn.

  2. Gebruik op de dag van de tanning GEEN zeep, shampoo, conditioner, bodyscrub, bodylotion, zonnecrème, olie, vloeibare make-up, dagcrème, deodorant (kan voor groene oksels zorgen) of parfum (kan vlekken veroorzaken door de alcohol). Deze kunnen de ontwikkeling van de tanning negatief beïnvloeden!

  3. Draag GEEN sieraden tijdens en tot enkele uren na de tanning. Laat contactlenzen uit. Zorg voor donkere, comfortabele, LOSZITTENDE kleding voor na de tanning sessie. Ideaal is een lang jurkje in T-Shirt stof. Draag best GEEN BH de eerste uren na de tanning. Ook draag je best slippers i.p.v sokken, laarzen of knellende schoenen.

  4. Ingeval je niet naakt getand wil worden, adviseren wij om een donker slipje, string, strapless BH of bikini te dragen tijdens de tanning. Een string is het mooiste voor een sexy tanninglijn. Wegwerpstrings zijn ook verkrijgbaar. Wil je toch naakt maar het verschil kunnen zien? Vraag om een gratis Tan-Tattoo! Mannen kunnen een boxershort, onderbroek, zwembroek of wegwerpstring dragen.

NABEHANDELING

 • Neem een paraplu mee als je nog ergens naartoe gaat en het regent!
 • VERMIJD transpiratie, sporten, poetsen, afwassen, zwemmen en baden, parfum, lotions en vloeibare make-up tot na de eerste douche bij de BASIC TAN. Bij de RAPID TAN wacht je tot 24 uur na de tanning. Pas ook op met opspattend water, drinken en plassen in afwachting van de eerste douche. Was je handen niet onder de kraan maar met vochtige doekjes. Pas op voor likkende honden! Ze worden aangetrokken door de suiker die in de vloeistof zit en voor je het weet heb je een tong afdruk op je been.
 • VERMIJD huid op huid contact. Geen benen kruisen of handen tussen benen leggen. De bronzer voelt wat plakkerig aan in het begin, dat is normaal. Raak jezelf niet aan, je handpalmen of binnenkant van je vingers kunnen zo bruin kleuren! Was deze meteen met vochtige doekjes indien nodig.
 • Voor de BASIC TAN: Je tanning droogt gedurende het aanbrengen, maar de DHA heeft tijd nodig om de dode huidcellen te verkleuren. Daarom adviseren wij u NIET te douchen voor 8 uur na het aanbrengen van de BASIC TAN en warm water te gebruiken (NIET HEET!). Bij de BASIC TAN mag zeep gebruikt worden bij de eerste douche. Wacht NIET langer dan 12 uur met afspoelen, de DHA zal je huid uitdrogen als je de bronzer te lang in laat werken.
 • Gebruik bij voorkeur een MILDE hydraterende OLIE-VRIJE douchezeep voor gevoelige huid bv. Sanex 0%, Eucerin of Neutral om de kleur langer te behouden. Bij de eerste douche zal de bronzer loslaten en wegspoelen, waardoor het water bruin zal verkleuren. Dit is volkomen normaal. De uiteindelijke bruine kleur zal nog blijven evolueren in de huid in de komende uren. DEP jezelf droog en vermijd zoveel mogelijk wrijving op je huid. (BODY WASH OOK VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING)
 • Voor de RAPID TAN: NIET douchen voor 1uur (lichte kleur), 2 uur (medium kleur), 3 uur (donkere kleur) of 4 uur of langer (extra donkere kleur), afhankelijk van je huidtype. Indien u de RAPID TAN heeft gekozen, mag u zich de eerste keer ENKEL met warm water (NIET HEET!) afspoelen omdat deze 12-24 uur kan verder evolueren en zeep en shampoo een NADELIGE invloed hebben op het bruiningsproces. Na het afspoelen lijkt het of bijna alle kleur verdwenen is. Dit is volkomen normaal bij de RAPID vloeistof, die in de komende 12-24 uur zijn uiteindelijke, rijke kleur zal bekomen.
 • Zie je strepen na het afspoelen? Dat betekent dat je te snel hebt afgespoeld, wat je ziet is niet goed afgespoelde bronzer. Spring terug in de douche en gebruik je handpalmen en de douchekop om alle bronzer te verwijderen. Plas zeker niet tijdens je eerste douche, de amonia in je urine kan ook zorgen voor strepen!
 • Draag lange, losse kleding om te slapen, bij voorkeur een zwarte pyjama of nachtkleedje. Leg je handen niet onder je gezicht of tussen je benen tijdens het slapen. Dit kan zeer donkere handen veroorzaken! Je kan je handen ook beschermen met sokken terwijl je slaapt. Door mijn techniek is het afgaan van bruin op lakens miniem, maar wil je het geen schijn van kans geven, dan leg je best geen witte lakens. Ook het gebruik van een donkere kussensloop kan helpen, omdat in de halsstreek het vaakst gezweet wordt s’nachts. OF kies voor een RAPID TAN zodat je nog tijdig kan douchen voor het slapengaan. RAPID TANS worden het vaakst gekozen om de simpele reden dat hiermee veel minder ongelukjes kunnen gebeuren doordat je ze veel sneller kan afspoelen.
 • Gebruik GEEN producten op je huid tot de eerste douche bij de BASIC TAN en bij de RAPID TAN tot 24 uur na het aanbrengen van de tanning. Geen zeep, deodorant, parfum, bodylotion, shampoo, conditioner. Indien je graag je oksels en intieme zone wast, dat kan, maar houdt alle producten van de rest van je lichaam tot de 24 uren om zijn.
 • Je huid goed hydrateren is de MEEST belangrijke stap voor een langhoudende tan. Begin hier na de eerste douche mee voor de BASIC TAN, en voor de RAPID TAN 24 UUR NA HET AANBRENGEN van de tanning. LIEFST 2 x per dag, 1 x s’morgends (best direct na het douchen, binnen de 4 minuten als je huid nog dampend is, is het beste) en 1 x s’avonds. Gebruik hiervoor een OLIE-VRIJE bodylotion bv. Palmers of Vaseline Cocoa Radiant (Kruidvat). GEEN Nivea of Dove, deze bevatten siliconen die de kleur sneller afbreken. Gebruik geen bodylotions met minerale olie! Het beste zijn organische of biologische lotions OP WATERBASIS. (BODYLOTION OOK VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING)
 • Na 3 dagen kan je ook een TAN EXTENDER beginnen gebruiken indien gewenst. Dit is een bodylotion die DHA (zelfbruiner) bevat. Gebruik deze om de andere dag en afgewisseld met een bodylotion, om de levensduur van je kleurtje extra te verlengen. Je kleurtje kan zo soms tot wel 12-14 dagen blijven, in combinatie met een correct uitgevoerde voor en nabehandeling. Een Tan Extender is een MUST HAVE om mee te nemen op vakantie! (TAN EXTENDER VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING)
 • NIET SCRUBBEN vooraleer de tanning begint te vervagen en je hem vaarwel wil zeggen! Of na 6-7 dagen, afhankelijk van je snelheid van vervagen, scrub je je huid elke dag van top tot teen zéér zachtjes met een scrubhandschoen, zodat je tan egaal vervaagt en je het perfecte canvas creëert voor je volgende spraytan. Toch te hardnekkige plekjes die je niet wegkrijgt voor je volgende spraytan? Vraag naar de Tan-Remover! (TAN-REMOVER VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING)
 • SCHEREN scrubt ook de huid, waardoor de tan sneller wordt verwijderd. Verzeker je ervan een NIEUW, schoon en scherp mesje te gebruiken en je huid amper aan te raken met het mesje. Iedere scheerbeurt verwijdert een beetje tan, dus probeer het zo weinig mogelijk te doen. Vermijd scheermesjes met wax-strips. Gebruik haarconditioner als vervanging van scheergel.
 • VERMIJD sauna, stoombad, hot- tubs, zwemmen, lang baden en douchen (NOOIT HEET). Dit versnelt het afschilferen van de huid. DEP de huid altijd droog en VERMIJD wrijving
 • Sneakers, sokken en zweet zullen je tan vaak ongelijkmatig en sneller doen vervagen.
 • Op vakantie? Als je in een zwembad of zee gaat zwemmen, gebruik dan een WATERPROOF SUNBLOCK voordat je in het water gaat. Deze zal als een barrière werken tegen de chloor en het zout in het water. WEL een lotion type, GEEN spray. Neem best een korte plons om te verfrissen in plaats van uren in het water te vertoeven. Spoel indien mogelijk, na het zwemmen in een zwembad of zee, de chloor of het zout even af onder een douche, omdat deze er ook weer voor kunnen zorgen dat je huid sneller uitdroogt en je tanning sneller zal vervagen. Het is aangeraden je bodylotion te mixen met je zonnecrème en tegelijk aan te brengen op je huid, elke keer dat je normaal zonnecrème zou smeren, zeker na lang in de zon, de zee of het zwembad te hebben vertoefd. Dit zal je tan verlengen.
 • Het gelaat en de handen zullen het snelste vervagen omdat deze natuurlijk het vaakste worden gereinigd/gewassen. Gebruik voor het gelaat best geen reinigingsdoekjes i.v.m de wrijving over je huid. Deze bevatten vaak ook nog eens te veel alcohol. Neutrogena Ultra gentle daily cleanser is bv. goed om het gelaat te reinigen. Indien je handcrème gebruikt, let er dan op dat deze OLIEVRIJ is. Je kan je kleurtje van je gelaat en handen ook onderhouden met een Facial Tan Mist. (FACIAL TAN MIST VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING)
 • AIRBRUSHTANNING LEVERT GEEN ENKELE BESCHERMING TEGEN DE ZON, DUS GEBRUIK ZONNECREME VOORDAT U IN DE ZON GAAT! GEEN ZONNESPRAY OMDAT DEZE ALCOHOL BEVAT WAARDOOR DE HUID SNELLER UITDROOGT. OOK GEEN ZONNE-OLIE OMDAT DEZE DE KLEUR SNELLER AFBREEKT.

MEER BELANGRIJKE DINGEN DIE EEN TANNING NEGATIEF KUNNEN BEINVLOEDEN

 • Mensen met psoriasis en eczeem worden afgeraden zich te tannen.
 • Bij een vrouw kan een tanning zich anders ontwikkelen, afhankelijk van de hormonale schommelingen (ovulatie, menstruatie, zwangerschap). Alhoewel niet zo gebruikelijk, kunnen hormonen soms zorgen voor strepen, oneffenheden, ongelijkmatig vervagen, of weinig tot geen kleur produceren.
 • AHA producten ( Alpha Hydroxy zuur, Glycolic, Lactic, Malic, Citric, en Tartaric zuren)
 • Anti-acné producten die de huid uitdrogen of exfoliëren -Accutane en Salicylic zuur, kunnen het vervagen van de tan beïnvloeden. De huid kan gaan schilferen, wat niet erg mooi is bij een tanning. Antibiotica of andere medicatie die je huid aantast, kan ook je tan aantasten.
 • Anti-verouderingsproducten die je huid vernieuwen, exfoliëren of diep reinigen.
 • Pleisters of zelfklevende tape, op de huid aangebracht zullen de tan er aftrekken.
 • Stukken zeep, deodorant of antibacteriële variëteiten. Vooral de vaste zepen en douchegels van Dove en Nivea.
 • BHA Producten ( Beta Hydroxy zuren-salicylic zuur).
 • Lichaamshaar bleekproducten zullen de tan laten bleken.
 • Facial strips of peel-off maskers.
 • Insectenspray, parfum en bodysprays direct op de huid gesprayd, kunnen de tan vervagen of verwijderen. Spray in de plaats daarvan op je kleding, of spray een wolkje waar je doorheen loopt.
 • Gezichtsmaskers en exfoliërende scrubs. Het is aangeraden deze te gebruiken VOOR de tanningsessie.
 • Als je stevig sport en veel zweet, kan je tan sneller vervagen, vooral in armplooien, knieplooien en tussen de borsten

HOE DE LAATSTE TAN RESTEN VERWIJDEREN

 • Smeer je huid in met babyolie voor 10-15 minuten, deze zal je huid zo zacht maken, dat je de tan zo kan wegscrubben. Dit kan je best in een bad doen met warm water, met een scrubhandschoen of borstel. Of een bodyscrub in een dayspa of wellnesscentrum met voorafgaand een stoombad of sauna is een iets prijziger alternatief. (TAN REMOVER OOK VERKRIJGBAAR BIJ L.A AIRBRUSHTANNING!)
 • De tanningresten inwrijven met een mengsel van citroensap en baking soda is een ander alternatief.